ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Νέα / Ανακοινώσεις


Συμβολή της ΓΔ ΕΠΣΑ στην εκστρατεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού για την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα»


Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), πραγματοποίησε για 6η συνεχή χρονιά, παγκύπρια εκστρατεία για την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα». Σκοπός της εκστρατείας είναι να μην μένει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα που βοηθούν να νιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων.

Στα πλαίσια της φετινής Ομάδας Εθελοντισμού, 1-8 Δεκεμβρίου 2019, η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) συμμετείχε, ως Υπηρεσία, στην εθελοντική δράση ‘’Υιοθετείστε μια Οικογένεια τα Χριστούγεννα’’.

Βάση της δράσης αυτής η ΓΔ ΕΠΣΑ διοργάνωσε εκστρατεία με σκοπό την εξασφάλιση ρουχισμού, παιγνιδιών και κουπονιών για αγορά τροφίμων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων σε τέσσερις οικογένειες οι οποίες έχουν αξιολογηθεί και ενταχθεί στο πιο πάνω πρόγραμμα από τον ΠΣΣΕ, κυρίως βάση οικονομικών, κοινωνικών και θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Για την υποβολή της συνεισφοράς μας στις οικογένειες αυτές, μέσω του ΠΣΣΕ, διοργανώθηκε εκδήλωση στις 10 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΓΔ ΕΠΣΑ, όπου ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔ ΕΠΣΑ παρέδωσε την εισφορά στην εκπρόσωπο του ΠΣΣΕ, η οποία με τη σειρά της παρουσίασε, εν συντομία, το έργο και τους σκοπούς του ΠΣΣΕ.

Μετά το πέρας της εν λόγω εκστρατείας, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες και την απέραντη ευγνωμοσύνη τους, σε όλους όσους υποστήριξαν για 6η συνεχόμενη χρονιά, την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα». Σύμφωνα με τον ΠΣΣΕ, πλήθος ατόμων και φορέων αγκάλιασαν και φέτος την εκστρατεία προσφέροντας χριστουγεννιάτικα εδέσματα, τρόφιμα και άλλα είδη για το γιορτινό τραπέζι, διάφορα άλλα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και δώρα για τα παιδιά, τα οποία δόθηκαν μέσω των Σωμάτων Εθελοντών στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με τη συμβολή όλων, το ΠΣΣΕ σε συνεργασία με τα Επαρχιακά του Συμβούλια/Σώματα Εθελοντών, κατάφερε να προσφέρει τη δυνατότητα να νιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, πέραν των 850 ευάλωτων οικογενειών.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τη ΓΔ ΕΠΣΑ που συνέβαλε στο σημαντικό αυτό έργο του ΠΣΣΕ. Με γνώμονα το έργο του ΠΣΣΕ αλλά και την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ας μην λησμονούμε την αξία της προσφοράς, ας μην αναλωνόμαστε στην αγορά περιττών αγαθών και ας «υιοθετήσουμε» την περίοδο των Χριστουγέννων μια οικογένεια σκορπίζοντας τη χαρά της γέννησης του Χριστού με την ευλογία της προσφοράς προς το συνάνθρωπο μας.Πίσω


_______________________________________________
© 2014 - 2022 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών